browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Kalendar Aktiviti

Persatuan Kebajikan Islam Saudara Baru (Kota Bharu)

Pusat Penerangan & Dakwah Islam Antarabangsa, (International Islamic Information & Daawah Centre) Yang terletak di Taman Hijau, Jalan Sultanah Zainab, (Bersebelahan dengan Masjid Muhammadi) 15000 Kota Bharu, Kelantan. E-Mail: mohganakb@yahoo.com  Tel/Fax: +609 7477824 HP: +012 9537881. Lawati Web mereka di: http://iidac.info/index.html Pusat dakwah ini dikendalikan oleh Akhuna Ustaz Muhammad Micheal (atau lebih dikenali dengan panggilan Muhammad Ghana). … Continue reading »

Categories: Kalendar Aktiviti, Makluman | Tags: , , , , , , | Leave a comment

Jaulah Dakwah JB 2012- 10 Kuliah Keindahan Islam

Alhamdulillah, Jaulah Dakwah Abu Anas Madani ke Johor Pada 5 & 6 Mei 2010 sempat mewacanakan Kitab “KEINDAHAN ISLAM” sebanyak 8 Siri dan memberi 2 Kuliah Subuh. Jazakumullahu Khairan Kathira diucapkan Kepada Tuan Haji Akhiruddin (AKI), Akhi Farid, Hilman, Ustaz Lokman, Fairoz, dan Team Rakaman; Tuan Haji Ali & Epa ONEKULIAH serta semua yang terlibat. … Continue reading »

Categories: Audio - Video, Kalendar Aktiviti | Tags: , , , | Leave a comment

Syarah Kitab Rukun Iman (5 Siri)

[Download buku ini di: http://www.islamhouse.com/pg/9717/all/1 ] بسم الله الرحمن الرحيم Ini adalah siri kuliah Syarah kepada kitab Rukun Iman yang disampaikan oleh Dr AAM di beberapa buah masjid dan surau, ketika lawatan ke Kuching, Sarawak. Buku “Rukun Iman” ini walaupun kecil dan ringkas, namun merangkumi semua topik yang berkaitan dengan Iman yang dibincangkan berdasarkan dalil daripada Al-Quran … Continue reading »

Categories: Audio - Video, Kalendar Aktiviti | Tags: , , , , | Leave a comment

Abu Anas di TV9 – Tanyalah Ustaz “Hikmah Solat”

Alhamdulillah, pada pagi Jumaat – Ahad (23-25 Julai 2010) Abu Anas telah berbicara sekadar yang termampu (ilmu dan masa yg diperuntukkan) tentang SOLAT, Rahsia & Hikmah disebalik pensyariatannya. Semoga Allah sentiasa melimpahkan rahmah dan hikmah untuk merungkai maqasid yg besar ini dalam ibadat kita. Untuk melihat rakaman rancangan tersebut sila ke bahagian rakaman kuliah di … Continue reading »

Categories: Kalendar Aktiviti | Leave a comment

Diskusi Kitab Bidayah As-Sul – 41 Kelebihan Nabi

Insya’Allah, Abu Anas ke Johor Baru, Lihat: http://al-ahkam.net/home/index.php?option=com_content&view=article&id=5698:dr-abd-basit-di-jb-keistimewaan-rasullullah-kupasan-bidayah-al-suul&catid=54:aktiviti-dakwah-dan-ilmu

Categories: Kalendar Aktiviti | Leave a comment

Kehebatan Al-Fatihah Di TV9

Alhamdulillah, Abu Anas telah berbicara sedikit tentang Surah Al-Fatihah yang menjadi “Faatihatul Kitab.” Surah pertama dalam Al-Quran. Pada pagi Jumaat, Sabtu dan Ahad 7-9 Mei 2010 bersamaan 22-24 Jumadal Ula 1431 di TV9, Jam 7-8 Pagi dalam rancangan “TANYALAH USTAZ” . Semoga Allah swt sentiasa memberi taufiq dan hidayah dalam menyampaikan ilmu kepada ummah. Rakaman … Continue reading »

Categories: Kalendar Aktiviti | Leave a comment

Kursus Ibadat Haji (8 Siri)

Kursus Ibadat Haji – Setiap Hari Sabtu. Jam 9.30pagi hingga 12.00. Bermula pada 01 Mei 2010 di Dewan Ash-har Travel, Jalan Dato’ Pati, Kota Bharu. Sesiapa yang berminat sila hadir, Pendaftaran Percuma. Maklumat lanjut hubungi: 09-7447050 – 7437050. Di Dewan Ash-har Kuala Lumpur akan bermula pada 03 Julai 2010 insya’Allah.

Categories: Kalendar Aktiviti | Leave a comment

Abu Anas Ke Utara

Insya’Allah AAM akan berjaulah ke utara, jadualnya seperti berikut: 1. 24 April 2010 (Sabtu): Forum Perdana Sempena Hari Kecemerlangan Sekolah Menengah Agama Abbasiah, Sungkai, Perak MEMBINA MASYARAKAT MUSLIM YANG UNGGUL”. Bersama: Al- Fadhil Dr. Zulkifli Mohammad Al-Bakri. 2. 25 April 2010 (Ahad): Kuliah Maghrib, Surau Lebuh Nipah, Bukit Jambul, Puala Pinang. “MENGAMBIL MUTIARA DARI DETIK-DETIK … Continue reading »

Categories: Kalendar Aktiviti | Leave a comment